Domotica

Door het grote aanbod van KNX fabikanten en duizenden gecertificeerde producten kan KNX voor een buitenstaander nogal overweldigend overkomen. KNX home control probeert hier wat meer duidelijkheid in te scheppen aan de hand van uitgewerkte oplossingen met duidelijk gedefinieerde functionaliteiten.

Alle KNX producten die sinds het ontstaan van de standaard in 1990 tot op vandaag worden verkocht zijn compatibel met elkaar. Vandaag zijn er meer dan 300 fabrikanten, met specialisaties in verschillende domeinen, die KNX gecertificeerde producten op de markt brengen. Wanneer u dus van plan bent om te investeren in een moderne elektrische installatie die zich kan aanpassen aan veranderende behoeftes met een grote graad van merkonafhankelijkheid dan is KNX de enige juiste keuze.

KNX Comfort

Indien u overtuigd bent van KNX en wenst te starten met een beperkt budget om enkel de verlichting en enkele stopcontacten te sturen, is deze oplossing de juiste keuze.

Fotoscenario’s

KNX Comfort biedt 4 belangrijke fotoscenario’s (‘opstaan’, ‘gaan slapen’, ‘verlaten woning’ en ‘thuiskomen’) die u toelaten om op een comfortabele manier energie te besparen (een fotoscenario omvat alle verlichting en bepaalde stopcontacten in de woning). Het programmeren van deze fotoscenario’s gebeurt via het aanraakscherm en is even eenvoudig als een foto nemen.

Bewegingsmelders

Om het comfort nog te verhogen zijn er ook bewegingsmelders voorzien om de verlichting van de inkomhal, het toilet en de berging automatisch te sturen. Deze bewegingsmelders werken anders wanneer het scenario ‘gaan slapen’ actief is. Ze gaan dan bij beweging niet de normale verlichting, maar de nachtverlichting aansturen. Een nachtelijk toiletbezoek wordt dan veel aangenamer omdat de nachtverlichting een veel zwakkere lichtbron kan zijn (bv. LED verlichting op 20cm boven de vloer).

KNX Control

De grote troeven van de KNX control oplossing zijn de instelbare actielijsten, de astro klok en de registratie van uw elektrisch verbruik en water– of gasverbruik.

Meten van verbruik

De weergave van uw actueel en historisch verbruik, gebeurt via het KNX control aanraakscherm. Bij het verlaten van de woning krijgt u hierop ook direct de bijbehorende verlaging van uw elektrisch verbruik te zien.

Actielijsten

Het instellen van de actielijsten gebeurt via het KNX control aanraakscherm. Met de 10 actielijsten* gaat KNX control een stap verder dan KNX comfort. In deze actielijsten kunt u namelijk heel eenvoudig bepalen wat er moet gebeuren met elke verlichting- en stopcontactkring, de ventilatiesnelheid, de nachtmode van de bewegingsmelders en de temperatuur in de badkamer.
Zo is er bijvoorbeeld een actielijst om vergeten verlichting uit te schakelen wanneer het dag wordt, een actielijst die start wanneer u afwezig bent en het donker wordt (=aanwezigheidsimulatie), een actielijst die start wanneer u opstaat en het buiten nog donker is, actielijsten die u kan koppelen aan druktoetsen om sferen te creëren,…

Schemerschakelaar

De schemerschakelaar geeft de zonsopgang en zonsondergang door aan uw elektrische installatie zodat deze weet wanneer het donker is. Het lichtniveau waarop de omschakeling gebeurt kunt u zelf instellen op het aanraakscherm.

 

KNX Climate

Wanneer u als bouwheer kiest om een zeer lage energie, passieve- of nul- energie woning te bouwen, dan levert KNX climate u een ongelofelijke flexibiliteit om uw woning in te stellen volgens uw noden en volgens de meetgegevens afkomstig van het weerstation(1).

Optimale regeling

Naast de functies die beschikbaar zijn in de KNX comfort oplossing kunt u met KNX climate ook de luchtverwarming, de ventilatie, de pomp van de bodemwarmtewisselaar en de zonwering regelen.

Zonwering

Via het aanraakscherm kunnen niet alleen de gewenste temperaturen, de schakelklokken en de scenario’s worden ingesteld, maar kan ook worden bepaald vanaf welke binnentemperatuur en zonlichtsterkte de zonweringen actief moeten worden.
Dankzij de ingebouwde GPS zorgt het weerstation er ook voor dat de zon wordt gevolgd (zowel horizontaal als verticaal) waardoor maar één weerstation nodig is om alle zonweringen op uw verschillende gevels aan te sturen.

Extra functionaliteiten

  • CO² meting
  • koppeling met inbraakcentrale

(1) Het weerstation meet de zonlichtsterkte, de windsnelheid en beschikt over een regensensor, schemerschakelaar, temperatuursensor, GPS ontvanger en een tijdzender.

Peter Henderikx is gecertifieerd KNX-partner.

Vraag nu uw offerte aan